Billedet på sidehoved
Billedet på sidehoved

Høj faglighed og masser af oplevelser!

Nyhedsarkiv

20Nyheder 1 Nyt fra...

Finaleklare drenge vil starte fodboldhold

Center-10´s fodboldhold er klar til final-4 på Fyn efter 7 sejre på stribe. Successen og sammenholdet har givet drengene lyst til at spille i klub og starte eget fodboldhold.
Akram, Danni og Ibrahim leger med den lille runde
Akram, Danni og Ibrahim leger med den lille runde
Tekst og foto: Martin Østersø

17. maj bliver for altid en dato 15 udvalgte drenge fra årgang 2015/16 på Center-10 vil huske. Som de eneste i skolens historie har de nået finalespillet i landsdækkende skolefodboldturnering med deltagelse af efterskoler og 10. klasser fra hele landet.

Efter kun 1 point i de to første kampe har holdet vundet syv kampe i træk og i den afgørende kamp, for at nå finalespillet, blev de forsvarende mestre fra Skyum Efterskole slået 2-0. Både træner og holdet har mærket en stor udvikling gennem turneringen.

”I starten driblede vi meget og spillede ikke hinanden. Nu spiller vi meget bedre som hold og kæmper for hinanden. Vi er som en familie, der bakker hinanden op. Vi spiller også for at gøre vores trænere glade og bærer skolens trøjer med stolthed,” siger spillerne Akram og Danni og suppleres af deres træner og lærer, Lasse Dyrby Hovesen.

”Jeg er stolt af den udvikling, de har gennemgået. Både fodboldmæssigt og socialt. De spiller med større disciplin, og de er også blevet gode til rette og hjælpe hinanden på banen”.

VIL STARTE ET FODBOLDHOLD

Drengene har nået finalen til trods for, at kun fem på holdet spiller i klub. Tidligere har de fleste været med i foreningsfodbold, men af forskellige årsager faldet fra, men nu er lysten til klubfodbold der igen.

”De ti af os på skoleholdet spiller ikke i klub længere, men vi vil gerne starte vores eget hold efter sommerferien. Vi vil også spørge andre, alle er velkomne. Vi kan lige så godt få noget ud af vores talent,” siger Akram og Danni.

Lasse Dyrby Hovesen er både glad og stolt over, at mange fra skoleholdet har fået lyst til at spille organiseret fodbold i fritiden og ser positivt på initiativet.

”I løbet af året har de gjort meget rigtigt. Der har været god holdånd, og de er blevet bedre til at samarbejde og kommunikere med hinanden. Det er nogle af forgangsmændene, som har taget ansvar for at etablere et fodboldhold, så jeg tror godt, det kan lade sig gøre, men de får brug for en træner og holdleder.”

FINAL-4 PÅ FYN

På tirsdag d. 17. maj går det løs med finalespillet i Skalbjerg på Fyn. Center-10´s drengehold møder i final-4 tre andre hold, hvor på papiret den sværeste modstander meget nemt kan blive BGI-akademiet med over 500 elever. Også et hold fra Falster kan blive en svær modstander, men spørger man drengene fra Center-10, er der kun en ting, som tæller.

”Sejr. Nu går vi 100 % efter at vinde. Vi har set skolefodboldfinaler i fjernsynet og har drømt om at prøve det. Nu er vi der, og vi har viljen til sejr. Vi har et billede i vores hoveder af vores anfører, Ibrahim, som løfter pokalen. Det vil være en fed oplevelse,” siger Akram og Danni.

16-05-2016 MOE

Forrige 10