Billedet på sidehoved
Billedet på sidehoved

Høj faglighed og masser af oplevelser!

SOM STUDERENDE BLIVER DU PRØVET AF - MEN: DET ER SJOVT.

Her får du mulighed for at prøve dig selv af - i forhold til dét at være lærer for de ældste årgange. Vores elever kan som teenagere være udfordrende, og du er virkelig på, når du underviser. Dette er en god udfordring, og den kan også være sjov og givende - da mange af vores elever giver god respons og er meget engagerede i dét, de skal arbejde med i undervisningen. 

Herunder er der 2 af vores studerende, der fortæller om deres oplevelse her på Center-10:

MORTEN OVERBY FORTÆLLER:

At være studerende på Center-10 High School.

Jeg har gennemført min fjerde års praktik på Center-10 High School, som er et 10-klasses center, hvor skolen på adskillige områder minder om en efterskole blot foruden sengepladser. Hverken mine medstuderende eller jeg kendte skolen på forhånd,  men beslutningen er bestemt ikke blevet fortrudt.

I perioden var jeg den eneste praktikant på skolen, hvilket var en forrygende oplevelse. Der var en åbenhed og en imødekommenhed blandt personalet, som gjorde det særdeles nemt at falde til. Derudover er formålet med fjerdeårs praktikken, at den studerende skal ”prøves” af som lærer, at stå med hænderne nede i kagedåsen med andre ord. Her blev jeg mødt med en masse ansvar og tillid, hvilket jeg gerne vil rose lærerteamet og ledelsen for, da det skaber gunstige forhold for udvikling i rollen som kommende lærer.

Jeg har deltaget i adskillige møder, både med; ledelsen, teammøder og personalemøder. Fælles for møderne er muligheden for aktiv deltagelse, da jeg blev lyttet til. Der er personalemøde hver uge for al personel på skolen, og selvom jeg tænkte mit, da jeg blev bekendt med dette, har det bestemt indvirkning af positiv art. Lærerene kommer hinanden ved og bruger hinanden til sparring, udvikling af undervisningsmateriale og andre relevante problemstillinger. Jeg oplevede lærerne som meget kompetence og robuste, hvor jeg altid havde mulighed for at stille spørgsmål eller blive vejledt. Der var altid en hjælpende hånd, hvis jeg manglede noget bestemt. Jeg kan uden tvivl sige, at dette har været den mest lærerige praktik i mine fire studieår.

Jeg kan kun give Center-10 min bedste anbefaling, hvis man gerne vil have en spændende, udfordrende og meget lærerig praktik.

 

Morten Overby

MAJ O. DUUS FORTÆLLER:

Jeg havde min 4. års praktik på Center-10. Jeg fik tilknyttet tre forskellige praktiklærere i fagene dansk, medborgerskab og gastronomi.

I efteråret var jeg til en masse planlægningsmøder omkring min praktikperiode, og i december og januar foregik praktikken så. Dette lå oveni både OSO og terminsprøver, hvor jeg var med til at vejlede og med til som vagt.

I januar startede undervisningen for alvor. I dansk var jeg med til at planlægge et forløb, som alle dansklærere skulle bruge. Jeg var meget positivt overrasket over, hvor meget samarbejde der var i fagteams, og hvor meget man delte ud af sit undervisningsmateriale.

Jeg oplevede en god stemning på Center-10. Lærerne talte meget sammen og hjalp hinanden i forbindelse med relationsarbejdet med eleverne. Dette blev jeg også en del af. Generelt fik jeg som praktikant et stort ansvar, hvilket var rigtig godt, da oplevelsen dermed blev så "autentisk" som muligt.

Lærerne samarbejdede ikke, fordi de skulle - men fordi de åbenlyst havde brug for hinanden og var meget bevidste om, at de hver især er gode til noget.

Udover undervisningen var jeg som lærerstuderende også med til diverse lærermøder, teammøder og informationsmødet for nye elever. Dette var også med til at give et godt indtryk af Center-10. Man følte sig velkommen.

Jeg vil klart anbefale andre at søge praktik på Center-10, hvis man vil prøve at være en del af en skole, der hele tiden er under udvikling.